Posted on

Kuva: Jess Watters

Kuva: Jess Watters

Pakolaisapu suosittaa, että omakielinen yhteiskuntaorientaatio otettaisiin Suomessa pysyväksi osaksi kotoutumispalveluita. Tule kuulemaan miksi näin on, mikä on Pakolaisavussa kehitetty Omakielinen yhteiskuntaorientaatio-kurssi ja miten tunne, tarina ja luottamus liittyvät tähän? Entä mitä on asukastyö ja miten se on hyvä huomioida kunnan vastaanottaessa pakolaisia? Minkälaisia kokemuksia saatiin Naapuruussovittelun keskuksen toteuttamasta konflikteja ennaltaehkäisevästä työstä?

Omakielistä yhteiskuntaorientaatiota ja asukas- ja naapurustotyötä on kehitetty Pakolaisavun AMIF-rahoitteisessa Kotikunta-hankkeessa (2016-2018).

AIKA: 16.11.2018 klo 13-14

PAIKKA: Webinaari toteutetaan verkkovälitteisesti Zoom-työkalulla. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

KUVAUS: Webinaarin ensimmäisessä osassa esitellään sitä, mikä on Pakolaisavussa kehitetty Omakielinen yhteiskuntaorientaatio. Mitkä elementit takaavat onnistuneen yhteiskuntaorientaation? Mitä Pakolaisapu voi tarjota yhteiskuntaorientaation järjestämiseksi? Minkälainen on Yhteiskuntaorientaation kouluttajan rooli?

Toisessa osassa kuullaan, mitä asukastyö tarkoittaa. Käytännössä kyse on Naapuruussovittelun keskuksen tekemästä konflikteja ennaltaehkäisevästä naapurustotyöstä ja pääsemme kuulemaan siitä saaduista opeista.

KOHDERYHMÄ: Webinaari on suunnattu pääasiassa kotoutumisen parissa työskenteleville, mutta siihen voivat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet.

TAPAHTUMAKIELI: Suomi

PUHUJAT: Kotikunta-hankkeen ja Naapuruussovittelun keskuksen asiantuntijat

ILMOITTAUDU: https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen_webinaari_Kotikunta

Webinaarin maksimiosallistujamäärä on 100 henkilöä.

LISÄTIETOJA: Heidi Nikula, Suunnittelija, heidi.nikula@pakolaisapu.fi