Posted on

"Maahan muuttaneiden parissa työskentelevät ovat keskustelleet yhteiskuntatiedon omakielisyydestä jo pidempään. Nostin itsekin asiaa esille Kotoutuminen kuntoon! -julkaisussani, jossa esitettiin toimenpide-ehdotuksia maahan muuttaneiden kotoutumisen ja sitä tukevan koulutuksen parantamiseksi. Kirjoitin tuolloin vuonna 2016, että omakielisenä yhteiskuntatieto siirtyy opiskelijalle tehokkaammin. Kotoutumiskoulutuksessa omakielisyys on ainakin Uudellamaalla pian todellisuutta. Vuonna 2019 alkavista kotokoulutuksista osaan tulee omakielinen yhteiskuntaorientaation moduuli."

Omakielisen yhteiskuntatiedon merkitys maahan muuttaneille on suuri, kirjoittaa Työväen Sivistysliiton hanke- ja koulutussuunnittelija Lilli Rasilainen TSL:n Aikamerkki-julkaisun kolumnissaan 1.11.2018.

 

Kuva: Colton Sturgeron