Posted on

Pakolaisavussa käynnistyi keväällä ensimmäinen Yhteiskuntaorientaation omakielisten kouluttajien -koulutus. Koulutuksen kesto on yhtensä 44 tuntia ja se järjestetään 4.5.-9.6.2019 välisenä aikana. Koulutukseen osallistuu 8 henkilöä (arabian-, darin- ja farsintaitoisia).

Koulutuksen päätavoite on antaa osallistujille hyvät valmiudet vetää Omakielinen yhteiskuntaorientaatio-kurssi. Koulutuspäiviin on kuulunut pääkouluttaja Amani Bakrin alustusten lisäksi paljon erilaisia harjoituksia ja keskustelua.

Koulutuksen viimeisenä teoriapäivänä (25.5.2019) aiheena olivat luottamuksen rakentaminen ja suomalainen oikeusvaltio. Osallistujat keskustelivat mm. siitä, miten avata maahan muuttaneille suomalaisen yhteiskunnan ja demokratian toimintaa.

Koulutettavat uskovat omakielisen yhteiskuntaorientaatio-kurssin nopeuttavan Suomeen kotoutumista ja suhtautuvat yhteiskuntaorientaation vetämiseen arvostuksella.

Mikäli kuntasi tai oppilaitoksesi on kiinnostunut yhteiskuntaorientaatiosta ja kouluttajan palkkaamisesta, voitte tiedustella lisää suunnittelija Heidi Nikulalta, heidi.nikula@pakolaisapu.fi. Välitämme tietoa valmistuneista Yhteiskuntaorientaation kouluttajista!

Seuraava Yhteiskuntaorientaation omakielisten kouluttajien -koulutus järjestetään syys-lokakuussa 2019 ja mukaan valitaan max. 8 osallistujaa. Tiedotamme lisää lähiaikoina!

Kuvassa Yhteiskuntaorientaation omakielisten kouluttajien -koulutuksen osallistujia ja pääkouluttaja Amani Bakri