Posted on

Tänä syksynä Navigaattori 2.0 -hanke kouluttaa jälleen uusia yhteiskuntaorientaation kouluttajia. Hakemusten käsittelyn ja haastatteluiden jälkeen syksyn 2021 koulutukseen on valittu 8 kouluttajakokelasta.

Saimme jälleen paljon hyviä hakemuksia yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutukseen. Koulutukseen valittiin 8 uutta kouluttajakokelasta, ja näin ollen valitettavasti moni hakija ei mahtunut koulutukseen. Valittujen kouluttajien kielien kirjo on laaja. Koulutettavat puhuvat muun muassa somalin, swahilin, nuban, venäjän ja igbon kieliä.

Uusien yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutus alkoi elokuussa ja se kestää lokakuun 2021 loppuun asti. Koronapandemiasta johtuen tämän vuoden koulutus järjestetään etäyhteyksin. Suoritettuaan kurssin onnistuneesti osallistujat valmistuvat yhteiskuntaorientaation kouluttajiksi. Tällöin he voivat toimia yhteiskuntaorientaatiokurssin kouluttajina itsenäisesti.

Seuraava yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutus järjestetään keväällä 2022. Seuraa nettisivujamme tai liity postituslistallemme lähettämällä sähköpostia Katjalle (katja.korhonen@pakolaisapu.fi) saadaksesi lisätietoja hausta!

Pakolaisavun kouluttamia yhteiskuntaorientaation kouluttajia on tällä hetkellä 21, ja he voivat vetää kurssin 12 eri kielellä. Jos haluat lisää tietoa yhteiskuntaorientaation kouluttajista ja/tai yhteiskuntaorientaatiokurssin järjestämisestä, ota yhteyttä Katjaan (katja.korhonen@pakolaisapu.fi).

 

Artikkelin on kirjoittanut Navigaattori 2.0 -hankkeen suunnittelija Katja Korhonen