Posted on

Suomen Pakolaisavun kouluttamia yhteiskuntaorientaation kouluttajia on nyt yhteensä 28. He voivat vetää yhteiskuntaorientaatiokurssin 15:llä eri kielellä.

Pakolaisavusta on valmistunut lokakuun 2021 lopussa kahdeksan uutta yhteiskuntaorientaation omakielistä kouluttajaa! Koulutettuja kouluttajia on nyt kaikkiaan 28 ja heidän opetuskieliään ovat:

 • arabia
 • dari
 • farsi/persia
 • tigrinja
 • amhara
 • kurdi (sorani)
 • englanti
 • ranska
 • igbo
 • nuba
 • swahili
 • somali
 • venäjä
 • kinyaruanda
 • berberi

Mikäli kuntasi tai oppilaitoksesi on kiinnostunut yhteiskuntaorientaatiosta ja kouluttajan palkkaamisesta, voitte tiedustella lisää suunnittelija Katja Korhoselta, katja.korhonen@pakolaisapu.fi. Välitämme tietoa valmistuneista yhteiskuntaorientaation kouluttajista. Mikäli tarve vaatii, kannustamme kokeilemaan rohkeasti etäyhteyksin toteutettavaa yhteiskuntaorientaatiota. Neuvomme mielellämme järjestäjätahoja tässäkin asiassa.

Seuraava kouluttajien koulutus?

Olemme saaneet kyselyitä tulevista kouluttajien koulutuksista. Seuraava yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutus järjestetään keväällä 2022. Tiedotamme hakuajasta mm. yhteiskuntaorientaatio.fi -sivustolla. Voit myös liittyä yhteiskuntaorientaation uutiskirjeen tilaajaksi lähettämällä hankkeen suunnittelijalle Katja Korhoselle sähköpostia (katja.korhonen@pakolaisapu.fi). Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Siinä tiedotetaan tärkeistä ja ajankohtaisista yhteiskuntaorientaatioon liittyvistä asioista.

 

Yhteiskuntaorientaation konseptia kehitetään Navigaattori 2.0 -hankkeessa, joka jatkuukesäkuun2022 loppuun asti. Hanke toteutetaan Suomen Pakolaisavun ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n Suomen-toimiston yhteishankkeena. Rahoittajana toimii EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto. Voit lukea hankkeesta lisää IOM Suomen verkkosivuilta: Navigaattori-hanke | IOM Finland